Sunday, 13 November 2011

Tony Pua berjaya jadikan Melayu barua?

SATURDAY, NOVEMBER 12, 2011


Melayu sanggup jadi barua kerana Tony!
DALAM masa mereka menyerang Melayu tentang isu National Fedlot Corporation,Melayu dalam pembangkang seperti Nurul Izah,Saifuddin Nasution, Rafizi Ramli dan bertemankan seorang Cina DAP iaitu Tony Pua terus menyerang satu lagi sasaran kedai yang kerajaan bina khusus untuk orang-orang Melayu berpendapatan rendah atau sederhana berbelanja.

Mereka menjadikan Kedai Rakyat 1Malaysia sebagai agenda politik dengan menaburkan segala fitnah serta dakyah-dakyah palsu bagi menghalang orang-orang Melayu untuk membeli segala barang keperluan di kedai tesebut dan tindakan kumpulan Melayu yang bertuankan Cina ini membuktikan bahawa mereka lebih memikirkan tentang kuasa dan politik semata-mata dan mahu membunuh Kedai Rakyat 1Malaysia itu.

Mengapa mereka tidak pilih kedai Ah Chong ataupun kedai milik Maniam dan mengapa Kedai Rakyat 1Malaysia ini menjadi agenda? Mereka sudah ada kebimbangan dalam diri bahawa kedai ini mampu memberikan saingan kepada ledai-kedai milik Cina ataupun India yang selama ini mendominan perniagaan runcit ataupun borong.

Kedai Rakyat 1Malaysia inilah tempat orang-orang Melayu dapat merasai harga yang cukup murah kalau mahu dibandingkan dengan pasaraya-pasaraya besar.Disinilah tempat orang melayu beli kicap,sardine,susu dan berbagai lagi dengan harga terendah yang ditawarkan. Jadi mengapa Melayu-Melayu ini menghinatai kedai ini/ Berapa ramai orang mati kerana beli barangan di kedai ini?

Saifuddin sanggup jadi barua Cina dan India..
Kalaulah isu ini diperjuangkan oleh DAP,kita tidak pelik kerana sebagai sebuah parti yang berorintasikan keCinaan, tindakan mereka itu adalah untuk menyelamatkan perniagaan rakan-rakan mereka namun bila ada melayu-melayu bangsat seperti Nurul izah,Saiduddin dan rafizi ini terlibat, membuktikan bahawa mereka Melayu yang sedia membunuh melayu demi kepentingan politik mereka.

Mereka sanggup menipu resit pembelian,membuat perbandingan harga yang tidak logic dan terbaru mereka sanggup menuduh bahawa ada barangan yang dijual dalam kedai Rakyat 1Malaysia itu tidak baik dan selamat untuk kesihatan sehingga mereka sanggup bawa ke makmal untuk ujian.

Akhirnya Nurul Izah pun barua!
Kita pun terkejut bilamasa pula Nurul Izah percaya dengan hasil kajian makmal sedangkan jelas airmani bapanya yang disahkan oleh makmal yang dokaji serta diputuskan oelah pakar-pakar telah ditolaknya tetapi tiba-tiba dia menerima pula kajian yang dibuat oleh makmal yang mereka rahsiakan.Nampak sangat betapa jahatnya niat mereka ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan menafikan dakwaan Tony Pua yang mendakwa harga produk 1Malaysia di kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) lebih mahal berbanding harga di pasar raya tempatan.

Ismail Sabri Yaakob berkata dakwaan pembangkang itu merupakan sesuatu yang tidak berasas kerana pembangkang tidak membandingkan harga produk KR1M dengan harga barangan produk berjenama sedia ada.

"Sebaliknya pihak pembangkang membandingkan harga produk KR1M dengan jenama persendirian dari pasar raya Carrefour Big Savers yang sememangnya berbeza sama sekali.
"Sebarang perbandingan harga mestilah dibuat mengikut kaedah 'apple to apple' atau pun barangan yang benar-benar sama sahaja baik dari segi berat, pembungkusan, dan yang paling utama adalah kualilti," katanya.
Namun jawapan daripada Menteri terus mereka ini putarbelitkan dan mereka tetap tidak mahu rakyat mengetahui perkara sebenar.Bagi mereka,alang-alang menipu biar terus menipu dan inilah slogan barua-barua Cina DAP ini untuk mereka terus hidup dalam gelanggang poltik masa kini.
Melayu-Melayu keparat ini sebenarnya mahu membunuh kemudahan harg-harga murah yang kerajaan mahu berikan kepada rakyat dan tindakan mereka mempersoalkan dan membuat perbandingan serta tuduhan palsu itu secara tidak langsung menjelaskan kepada kita sikap sebenarnya atau betapa prejudisnya mereka ini kepada bangsa sendiri.
Mereka sanggup tipu harga untuk khianati KR1M
Mesikupun Tony Pua hanya sekali bercakap tetapi barua-barua DAP seperti Nurul Izzah dan Saifuddin ini menyerang Kedai Rakyat 1Malaysia tanpa segan silu.Kita tidak pelik dengan sikap Nurul Izzah kerana beliau telah membuktikan untuk beliau dan bapanya bernyawa dalam politik, dia sanggup apa sahaja termasuklah mencuci najis Cina-Cina DAP ini tapi bila mengenang Saiffudin sejak tidur sebantal dengan pembangkang, beliau semakin lupa asal usulnya.Darah yang mengalir dalam dirinya bukan lagi darah Melayu..!
Dan kita kena bersetuju bahawa Melayu akan terbunuh bukan ditangan bangsa asing tetapi di tangan bangsa sendiri.Sebab itulah bersungguh-sungguh Saifuddin,Nurul Izah dan Rafizi menggerakan agenda untuk membubuh racun dalam kehidupan orang Melayu supaya Melayu lagi cepat dibunuh dan biarlah bangsa asing menguasai segalanya di negara ini.

No comments: