Wednesday, 11 January 2012

Anwar akan hapuskan hak keistimewaan Melayu/Bumi


Jika Saya Menjadi PM, Saya akan Pastikan Status Bumiputera akan dihapuskan- Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan akan menghapuskan diskriminasi “kaum” sekiranya dilantik menjadi perdana menteri selain mengesahkan Pakatan Rakyat akan mengangkat hak semua bangsa.

Beliau juga akan menghapuskan status bumiputera yang dimiliki oleh hanya kepada orang Melayu sahaja. Ini bermakna segala kouta bagi status Bumiputera samada dalam bidang ekonomi, pendidikan dan sebagainya akan dihapuskan terus.

“Kami akan menolong dan membantu semua bangsa, itu adalah perbezaan kami dengan Umno yang hanya menolong orang Melayu sahaja sedangkan bangsa lain dibiarkan merempat,” katanya di hadapan kira-kira 2,000 orang dalam satu ceramah hadapan penyokong Cina di Subang Jaya malam tadi.

Beliau menceritakan pengalaman lalu kononnya seorang pelajar Cina (yang dinamakan Anwar sebagai Sui Lin, nama yang menjadi ingatannya sehingga kini) datang menemuinya untuk mendapatkan bantuan kewangan bagi melanjutkan pengajian berikutan keluarganya tidak mampu membiayai yuran pengajian.

“Ini adalah pendiran saya. Jika saya ke Putrajaya saya akan pastikan Sui Lin dijaga seperti anak saya sendiri.

“Masalahnya moral rakyat Malaysia telah rosak, masalah pelacuran dan hubungan sejenis berleluasa,” kata Anwar.

Akhir sekali kata-kata Anwar kepada penyokong Cina,"lihatlah muka saya adakah saya pernah melanggan pelacur Cina Doll, adakah pernah saya meliwat, adakah muka saya sama dengan dalam video seks yang didedahkan oleh UMNO."

Sg Rapat Online

1 comment:

Anonymous said...

Habislah urang dusun sama murut ni. Bajau pun mampuslah. Nah ini Kali lah, kasi abis ni pkr Dari sabah. Mau kasi mati bumiputera ni peliwat cakap.