Wednesday, 27 March 2013

DENGAR BLEH, PERCAYA JANGAN SAMA SEKALI. ANUWAR LAKHNAT.


U Ulang I Saman ... Anwar elak jelaskan temu Misuari 2012


 RM0.UM.26/03: Polis kesan berlaku pengiriman wang ke Pulau Jolo, Filipina dari Sandakan dan Semporna bertujuan membiayai kumpulan pengganas - Timb. KPN

Laporan Keldaian Daily berbunyi berikut:  
“Saya cakap kepada Nur (Misuari), sebaiknya cari jalan damai, kerana itu pendirian saya. Alhamdulillah dia setuju. Dia kemudian diangkat menjadi gabenor ARMM (Wilayah Autonomi Muslim Mindanao). 
“Saya sebagai Timbalan Perdana Menteri bawa rombongan dengan peniaga-peniaga untuk bantu, dengan persetujuan Presiden Filipina. Jadi, saya berkawan. Dr Mahathir, Perdana Menteri ketika itu jemput Nur Misuari ke Kuala Lumpur atas jemputan rasmi bagi taklimat EPU (Unit Perancangan Ekonomi). 
“(Kita) bagi sokongan kepada masyarakat di selatan Filipina ketika itu untuk cari jalan damai, berbaik dengan Manila dan sebagainya,” kata Anwar pada ‘Himpunan Pakatan Harapan Rakyat – Demi Keselamatan, Keamanan & Kedaulatan Sabah’ di Kota Kinabalu semalam. 
Malah kata Anwar, pelan perdamaian turut diusahakannya melalui dialog termasuk di wilayah selatan Thailand dan Acheh. 
Justeru, Anwar menyelar tindakan Umno BN yang cuba mengaitkannya dengan pencerobohan di Lahad Datu, berbanding fakta sebenar peranannya mengusahakan jalan perdamaian. -
KeldaianDaily
Anwar Ibrahim merujuk kepada zaman beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri iaitu pada 1990-an apabila isu dakwaan penglibatan pakatan pembangkang dengan pencerobohan di Sabah yang berlaku sekarang ini (2013)!

... kenapakah Anwar tidak menjawab dakwaan perjumpaan beliau dengan Nur Misuari pada tahun 2012?

Kenapa? Why?

Baca sepenuhnya di MIM SINI

No comments: