Monday, 24 September 2012

Gilaaa laaa,belum jadi PM sudah ada Jet, abisss duit rakyat Selangor.

Dana asing belikan Anwar jet peribadi?

Sudahlah Anwar ke sana ke sini dengan bas mewah, kini pembangkang ke sana ke mari dalam jet peribadi yang hanya mampu diguna oleh orang perniaga korporat. Ikuti laporan Utusan Malaysia berikut:

Anwar Ibrahim kelihatan ketawa ketika berbual-bual dengan Tan Seng Giaw di dalam jet eksekutif. 
KUALA LUMPUR 23 Sept. - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan menaiki jet eksekutif bersama-sama beberapa pemimpin pembangkang lain dari Terminal SkyPark Subang untuk ke Labuan, Sabah pada 15 September lalu. 
Menurut pendedahan blog yang memetik kenyataan akaun Twitter Naib Presiden PKR, Tian Chua beberapa hari lalu, jet eksekutif itu dinaiki Anwar bersama-sama para pemimpin pembangkang lain ke Labuan dan Kota Kinabalu, dipercayai bagi menyambut perayaan Hari Malaysia. 
Antaranya, blog http://mediawangsamaju.blogspot.com menerusi gambar daripada akaun Twitter Tian Chua memaparkan Anwar yang memakai kaca mata hitam kelihatan gembira sambil berbual dengan para pemimpin pembangkang lain di atas jet mewah tersebut....

Baca seterusnya di Utusan Malaysia sini

Dalam Kedahan69ers, mereka tidak ada segan silu bertwitter:Jet ini kepunyaan orang niaga korporat atau ahli politik pembangkang? Ahli politik BN pun tidak naik jet peribadi.

Kami rasa iayanya kepunyaan Tan Sri Ibrahim Menudin. 

Kenapa Anwar tidak korek bagaimana Ibrahim kumpulkan harta sedangkan dia hanya bekas Setiausaha Politik Dato Harris Salleh  dan makan gaji sebagai CEO MMC?

Atau dia tak mahukah korek hubungan Ibrahim dengan Majid Khan yang pernah terlibat dalam Oil for Food? 

No comments: