Sunday, 2 September 2012

Polis Buru Penunjuk Bontot Dan Pemijak Gambar Najib. Pengakuan Salah Seorang Pengibar Bendera. Guan Eng Juga Turut Terlibat.


Oleh: HHalem.
Seorang pesalah telah mengaku, baca dibawah sekali.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini memulakan siasatan rasmi dan sedang memburu individu peserta perhimpunan haram Janji Demokrasi yang bertindak mahu menukar Jalur Gemilang serta memijak gambar pemimpin negara.

Bagi orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat, boleh menghubungi Pusat Media PDRM di talian 03-2266 8320/8321 atau menulis ke pusatmediapdrm@rmp.gov.my

Kenyataan Rasmi Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah.
...start..
Semasa perhimpunan janji bersih yang diadakan pada malam 30 Ogos 2012 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur telah berlaku beberapa insiden seperti berikut : -

1. Beberapa individu yang mempamerkan bendera baru untuk mengantikan bendera Malaysia (jalur gemilang ) ;

2. Beberapa individu yang bertindak memijak gambar pemimpin negara ; dan

3. Seorang individu yang menunjukkan punggung atas gambar pemimpin negara ;

Sehubungan dengan ini, satu laporan polis telah diterima, iaitu Tun H.S.Lee repot 29960/12, pada 01 Sept. 2012.

Siasatan sedang dijalankan di bawah seksyen berikut : -

• Tindakan mempamerkan bendera baru untuk mengantikan bendera Malaysia (Jalur Gemilang) disiasat di bawah Seksyen 4(1)(a) Akta Hasutan 1948. Perbuatan ini boleh mengembangkan perasaan jahat dan permusuhan antara beberapa kaum atau golongan penduduk Malaysia ;

• Tindakan memijak gambar pemimpin negara disiasat di bawah Seksyen 290 dan Seksyen 504 Kanun Keseksaan ;

• Tindakan menunjukkan punggung di khalayak ramai disiasat di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan.

Pihak polis memandang serius perbuatan–perbuatan ini yang mengugat kestabilan negara. Berikutan dengan itu, pihak polis mohon individu–individu yang terbabit untuk tampil ke hadapan bagi membantu siasatan.

Kegagalan berbuat demikian, pihak polis akan mengambil tindakan sewajarnya untuk mengesan individu – individu terbabit mengikut lunas undang-undang.

Sebelum itu, pada 29 Ogos 2012, laporan polis telah dibuat bersabit dengan kegagalan penganjur perhimpunan janji bersih untuk mengemukakan pemberitahuan (notis) kepada Ketua Polis Daerah dalam tempoh yang ditetapkan, ia itu sekurang – kurangnya sepuluh hari sebelum perhimpunan diadakan.

Laporan polis Tun H.S.Lee rpt 29607/12 dan Tun H.S.Lee rpt 29608/12 berkaitan. Kes – kes disiasat di bawah Seksyen 9(5) Akta Perhimpunan Aman 2012.

Pihak polis juga sedang menjalankan siasatan mengenai kejadian menyimbah cat dan memecah cermin hadapan bas jelajah merdeka rakyat milik sebuah parti pembangkang di Kota Bharu pada pagi 01 Sept 2012. Siasatan dijalankan di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

Setakat ini, rakaman percakapan telah diambil daripada seramai lima (5) orang saksi terdiri dari pemandu, kelindan dan tiga (3) saksi lain.

Tiada sebarang kecederaan berlaku. Pihak polis masih meneruskan siasatan bagi mengesan individu terbabit. Sehingga kini, belum ada sebarang tangkapan dibuat.
...end...

Berikut pengakuan seorang pesalah.

“Saya dan saudara Zairi Shafai adalah individu yang bertanggungjawab membuat dan mengibarkan bendera Sang Saka Malaya dimalam sambutan kemerdekaan di Dataran Merdeka”.

“Kami tidak mewakili mana-mana parti politik dari kerajaan mahupun pembangkang, kami mewakili golongan Anak Muda yang ingin menonjolkan kebenaran dan sejarah yang cuba ditenggelamkan oleh pihak yang bertanggungjawab, jauh sekali bermotif untuk menukar jalur gemilang kepada sang saka Malaya, kerana sang saka Malaya yang ditukarkan kepada jalur gemilang hari ini” – Serigala Selatan.
(HHalem: Tidak mewakili mana-mana parti? Yang pakai baju kuning tu apanya!)
2 Perempuan ber-head-scarf kuning juga perlu ditangkap.

Lain-lain pesalah yang diburu Polis.

Yang memijak gambar-gambar Najib/Rosmah ini adalah komunis-komunis China DAP.

“Amoi bertato ala-ala pelacur dan teman lelakinya dengan gaya  ala-ala gay di bawah adalah antara yang terbabit dalam perbuatan memijak gambar pemimpin negara” – MyNewsHub.

Yang membontot kearah gambar PM, terdapat bersepah-sepah di internet.

Akhir sekali, Tok Guru kepada segala pelesit dan biadap DAP Komunis, yang membudayakan memijak gambar PM.

MESTI & WAJIB disoal dan ditangkap bersama.
Adakah KDN/PDRM/Hisham takut dan hanya berani menangkap budak-budak ditepi jalan sahaja? Sudah pasti laporan polis telah dibuat bertimbun-timbun sebelum ini.

Lim Guan Eng sepatutnya di soal siasat awal-awal lagi supaya tidak menjadi bahan ikutan. Sekarang apa jadi?
Raja segala komunis yang membudayakan memijak gambar-gambar.

No comments: